For tidlig fødsel – er for tidligt for sent

Hvis hver vordende mor skulle vide, at deres barn havde lavet planer om at ankomme tidligere end forventet derefter har word det, at alle gravide kvinder vil være forberedt og klar til ankomsten af den for tidligt født baby. Desværre ordet for tidligt betyder bare, at – tidligere end forventet med nogen retningslinje til gange eller datoer.

Vi alle har tillid til vores læge og tillid, som forfaldsdatoerne han eller hun giver for fødslen af vores babyer er 100% nøjagtigt. Så du kan forstå, hvorfor en for tidlig fødsel kan komme som en overraskelse eller stød til den gravide kvinde. Det er på et tidspunkt som dette, hvor nogle forvirrede kvinder spørgsmål GPs prognose. Tro mig når jeg siger, at læger er aldrig langt galt i deres beregninger, men ak, de har ingen krystalkugle at forudse eller forudsige, at der er et for tidligt født baby på vej.

For tidligt fødte børn har brug for en masse omsorg og opmærksomhed efter at have forladt livmoderen så det er derfor, vi give tak til en verden af moderne teknologi og til alle de livreddende masters i den medicinske profession at nære vores før tid babyer med deres viden, hvilket øger odds for at overleve. Hospitaler er i dag godt rustet til at håndtere nødsituationer som tidlige fødsler. Velfærd for præmatur baby er først og fremmest i alle hospital fødeklinikker.

Begrundelserne bag hvorfor en kvinde kan gå ind i arbejdsmarkedet tidligere end forventet er alle sundhedsrelaterede faktorer fx rygning-fattige kost-infektioner-tvillinger-cervikal uduelighed og andre betingelser, som kan være livstruende som præeklampsi. Alle disse kan fremskynde processen hvor Præmatur baby fødsler er sandsynligt.

Tidlige fødsler kan forårsage problemer for den nye født baby, hvor deres evne til at trække vejret ordentligt hæmmes af under udviklet lunger.

Spædbørn leveret tidligere end 32 uger og vejer ca. 3lb 5oz er normalt født med under udviklede lungerne, som ikke kan skjule overfladeaktivt stof, en slags skummende sag, der holder tilbage de indvendige overflader af lungerne klistrer sammen og derfor den barnet kan opleve alvorlige vejrtrækningsproblemer – respiratorisk distress syndrom ellers kendt som RDS.

Afhængigt af, hvor tidligt barnet er født mere tilbøjelige de er lider RDS.

Fødsel efter tredive anden uge derefter denne betingelse er mindre af et problem. Hvis læger føler du er i høj risiko for at gå ind i labour kan hurtigere end din forfaldsdato derefter et kursus af injektioner/injektion gives for at medvirke til at styrke dit ufødte babys lungerne.

En tidlig babys immunforsvar ikke er fuldt udviklet så derfor gør dem mere sårbare over for infektioner. Tidlig babyer udvikler normalt et strejf af gulsot på grund af en umodne leveren, som kan behandles af læger med lægehjælp af lysbehandling lamper.

Børn født på 22-23 uger har en 24 procents chance for overlevelse, på 24 uger dette stiger til 31 procent. For tidligt fødte børn leveret på 25 uger derefter deres chancer er steget med 50% og fra 32 uger frem de fleste babyer kan overleve uden lægehjælp.

Sørg for at lette på dit indtag eller skære ting, der anses for at bringe på en for tidlig fødsel under din graviditet. Gravide kvinder kan blive stresset under graviditeten (ikke alle), som ikke er godt for dit helbred og dit ufødte barn. En stor mulighed for dig at overveje i bestræbelserne på at bekæmpe stress er at tage op Yoga. Denne type træning vil hjælpe dig slappe af før og efter fødslen. Yoga har vist sig for at være meget betryggende for kvinder. Altid konsultere din læge, før nogen form for motion

For tidligt fødte børn kan vokse så sunde som enhver anden spædbarn. Den 12. november 1987 var den forfaldsdato, der er givet til mig af min læge, men min lille dreng besluttede at bryde reglerne og gjorde sin optræden på 23 September vejer 3lb 12 oz. Mit Præmatur baby er nu en strapping 6ft 2 matematiker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.